Факти, които могат да ни накарат да повярваме в извънземния живот

извънземни
Рixabay.com

Споровете за това, съществуват ли извънземни наистина, или това са измислици и заблуди, се водят не едно десетилетие.

Но търсенето на извънземен живот не спира. Събрали сме 20 необичайни факта, които могат да станат потвърждение за съществуването на извънземни, естествено, за тези, които се отнасят достатъчно сериозно към такива факти.

Застраховка срещу похищение от извънземни

Повече от 20 000 души по света са се сдобили със застраховки срещу похищения от извънземни, като това са хора предимно в САЩ. Съществуват застрахователни компании, които са готови да плащат по един долар годишно през следващите един милион години на този, който бъде похитен от извънземни. При желание можете да застраховате себе си от похищение, от извънземна бременност, от извънземни насилници и смърт, предизвикана от пришълци.

Огнеборци срещу НЛО

Някои пожарни в Съединените щати обучават как да се оказва първа помощ в случай на катастрофа на НЛО или извънземно нашествие. И което е по-интересно – пожарникарите се обучават също да оказват помощ на пострадали от извънземни.

Гледат на Земята и виждат динозаври

Ако извънземни на разстояние 65 милиона светлинни години от Земята гледат към нас през телескоп, то те виждат динозаври. Вярно, за това им е необходим свръхмощен телескоп, но така или иначе виждат Земята такава, каквато е била преди 65 милиона години.

Извънземните вече са влизали в контакт с хора

Едгар Мичъл – шестият човек, стъпил на Луната, твърдял, че „извънземните са влизали в контакт хората няколко пъти“. Астронавтът пилот на лунен модул също твърдял, че правителството все още крие истината от хората.

Математическа вероятност за разумен извънземен живот

Съществува 2% шанс извънземният живот да бъде открит в близките 10 години. Математическата вероятност за разумно съществуване на живот на други планети е изчислена от учените от университета на Източна Англия.

Карсан Илюмжинов е похитен от извънземни

Председателят на Международната шахматна федерация смята, че шахматът е изобретен от извънземни. Кирсан Илюмжинов, първият президент на Република Калмикия, твърди, че е бил похитен от извънземни, облечени в жълти скафандри, през нощта на 17 септември 1997 година.

Писта за НЛО

С цел привличане на туристи (а възможно – и на извънземни) в град Сейнт Пол, Албърта, била построена първата в света писта за НЛО. Тя представлява платформа с картата на Канада, нанесена върху стена. Под платформата има камъни, като всеки е взет от конкретна канадска провинция.

Аполо 11

На третия ден от мисията Аполо 11 екипажът ѝ съобщил за странен летящ обект недалече от кораба. Първоначално астронавтите смятали, че това е била степен на ракетата SIV-B. Но по-късно получили известие, че тази степен се намирала на 10 000 км от тях. НАСА и досега не може да обясни що за обект е било това.

17 129 близки звезди

Астрномите Маргарет Търнбул и Джил Тартър от Института Карнеги във Вашингтон са съставили списък от 17 129 близки звезди, около които трябва да има планети, годни за високоорганизиран живот. Търнбул твърди, че планетата трябва да е поне на три милиарда години, за да еволюира разумен живот на нея.

Първият научен опит за връзка

Астрономът Франк Дрейк е направил първия опит за връзка с извънземни същества през 1960 година. В своя експеримент той е използвал 25-метрова антена-чиния, за да улови сигнали от две близки слънцеподобни звезди.

Египетски фрески

Някои изследователи твърдят, че извънземните са посещавали древните египтяни и са им разказали за бъдещите потомци. На египетски барелеф може да се намерят изображения на хеликоптери, подводници и реактивни самолети. Въпреки че тази хипотеза намира логично обяснение сред претендиращите за здравомислие изследователи, тя продължава да има своите привърженици.

Извънземното радиопрехващане

От 1995 година Институтът SETI работи над проект по сканиране на повече от 1000 звезди за улавяне на извънземни сигнали. Институтът отдавна се финансира от частни източници на доходи, които се надяват, че гигантската антена на Allen Telescope Array ще успее да улови сигнал до 2025 година.

Подземните убежища на Марс

Най-вероятните места за откриване на извънземен живот в Слънчевата система са подземни убежища на Марс, горещи петна на Сатурновия спътник Енцелад (чийто южен полюс е осеян с гейзери) и Юпитеровите спътници Европа и Калисто, които могат да крият океани под ледовете. А ученият Дейвид Грийнспун от Денвърския музей за природа и наука смята, че извънземните теоретично могат да населяват и Венера при нейната средна температура от 400 градуса по Целзий.

Светли кръгове в небето

Най-ранното наблюдение на НЛО датира от 1450 г. пр.н.е., когато египтяните наблюдавали странни светли кръгове на небето.

Наполеон твърдял, че бил похищаван

Наполеон Бонапарт е твърдял, че са го похищавали извънземни. Той наистина изчезнал за няколко дни през юли 1794 година, а после разказвал, че са го похитили странни хора. В това е трудно да се повярва, но учените открили чип в неговия череп, който уфолозите твърдят, че може да е имплантиран от извънземни.

Летящите пришълци

През 1957 година бразилският фермер Антонио Вилаш-Боааш заявил, че е бил похитен от летящи пришълци, които покрили тялото му с гел, след което се чифтосвали с него. Това била една от първите истории за похищения, станали известни на широката публика. В момента на похищението Антонио бил на 23 години.

Сексуалните експерименти на извънземните

По време на Харвардско изследване, проведено през 2003 година, 7 от 10 души, твърдящи похищения от пришълци, след въвеждане в хипноза разказали, че са използвани за сексуални експерименти от извънземни. Сюзън А. Кланси издала през 2005 година, в която се опитва да обясни от научна гледна точка какво кара хората искрено да вярват в похищения.

Хората наплашили пришълците

Учените се опитали да опишат хората на потенциалните извънземни през 1972 година – Карл Сейгън и Франк Дрейк направили рисунка, изобразяваща голи мъж и жена. Рисунката се намира на плочката на борда на космическите апарати Pioneer.

Авиобаза, зенитни оръдия, НЛО

На 24 февруари 1942 година на авиобазата в Лос Анджелис постъпили стотици съобщения за забелязано във въздуха НЛО. По въпросното НЛО нееднократно бил откриван огън със зенитни ракети, но то останало недокоснато.

Марсианският камък в Антарктида

Изследователите неотдавна са открили марсиански камък в Антарктида, който съдържал фосилизирани следи от нанобактерии. На Марс наистина може да е имало живот. На планетата е открито голямо количество метан, а на Земята той се изработва предимно от живи организми.