Извънземни в древното изкуство

извънземни

Посещавали ли са ни извънземни в миналото? Освен в древните артефакти, може би трябва да потърсим отговора и в изкуството на древните хора. Някои от тези рисунки са толкова странни, че обичайните обяснения просто не важат.

ufoindianscrash

Петроглифи на хиляди години, дело на древните индианци от американския югозапад, изобразяват много странен обект. Според легендите два летателни апарата се сблъскали високо в небето и единият се разбил в района на Долината на смъртта. С друг летателен апарат пристигнали хора, които ремонтирали кораба, а през това време били наблюдавани от местните индианци.

ufo11111ufo1111

Това изображение (горе) от XVIII век е открито в ръкописа “Annales Laurissenses” (от лат. Книги за исторически и религиозни събития). То описва саксонската обсада на френския замък Сигисбург през 776 г. Кръстоносците обградили напълно французите, но тогава в небето изведнъж се появили „горящи щитове“. Според ръкописа неидентифицираните летящи обекти били забелязани първо над църквата. Саксоните решили, че Бог защитава французите и бързо избягали от „горящите щитове“.

ufoballoon1338

Това изображение (горе) е от френската книга Le Livre Des Bonnes Moeurs (Книга за морала), написана от Жак Легранд (Jacques Legrand) през 1338 г. Огромната сфера наподобява балон с нагорещен въздух, но такива не са съществували във Франция през XIV век. На картината се виждат и няколко „дневни звезди“, както и странни лица върху скалите.

b991d2856d8398b43b77ee26ade8c737

На фрески из цяла Европа са изобразени космически кораби в небесата. Стенната рисунка „Разпятие“ (горе) е на почти 700 години. На нея се виждат два космически кораба, които сякаш се преследват.

miracleofthesnowfoundationofsantamariamaggiore-1719-536x10241

 

„Чудото на снега“ е дело на Мазолино да Паникале. Фреската е създадена през 1400 г. и се намира в църквата Св. Мария Маджиоре. На нея се виждат Исус и Мария, които стоят на много странни „лентикулярни облаци“, или пък са придружени от армада летящи чини, простиращи се чак отвъд хоризонта.

ufoas1710jesus2

На картина от 1710 г., дело на фламандския художник Аерт де Гелдер, се вижда подобен на диск обект, който осветява Йоан Кръстител и Исус. Не може да се отрече, че дискът много напомня на съвременната ни представа за НЛО. Какво ли е накарало художника да комбинира тези два мотива?

Ancient Explorers