Летателни апарати, ядрени оръжия и многобройни вселени в санскритските текстове

летателни апарати
Transinformation.net

На санскрит вимана означава „колесница на боговете“ или „самоходна въздушна кола“. В древните санскритски текстове е пълно с препратки към тези легендарни летателни апарати. Виманите са споменати както в известната книга Виманика Шастра, така и във великия индийски епос Махабхарата:

„ …те отново поглеждат към града си и чрез магьосничество излитат към небето, града и навсякъде… техният небесен, божествено сияещ, летящ град, който може да се движи навсякъде, сега отива под земята, след това се носи в небето, движи се диагонално с голяма скорост, или се потапя в океана. [3(35)170.20-25]“

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

„На тази, подобна на слънцето, божествена, чудотворно работеща колесница [Арджуна] летеше щастлив нагоре, в същото време ставайки невидим за смъртните, които ходеха по Земята и тогава видя хиляди от прекрасните въздушни колесници. [3(32)43]“

Доказателства за древни ядрени оръжия могат да бъдат открити отново в пасаж от Махабхарата:

„Седем изгарящи слънца, появяващи се на небосвода, изпиха цялата вода в моретата и реките на Земята… Този огън, наречен Самвартака и подпомогнат от неблагоприятен вятър, изяде света, разпростирайки се на стотици и хиляди йоджани“. Една йоджана се равнява на 8 до 13 километра.

Pixabay
Pixabay

„И тогава в небето се издигнаха гъсти облаци, приличащи на стада слонове, обсипани с венци от светкавици, които бяха невероятни за съзерцание.“

„…облаците, които се събират в небето при този случай, са страховити за съзерцание… И тогава, владетелят на хората, самосъздалият се повелител, първопричината за всичко, чието жилище е в лотуса, изпи тези страховити ветрове и легна да спи!“

Възможно ли е да си представим, че същества, намиращи се в различни състояния на съзнанието, комуникират с нашата планета от милиони години? Някои ги наричат богове, за други са познати като етерични същества, или пък извънземни – дума, която на практика означава „извън тази Земя“. Примери за други светове, могат да се видят в много от санскритските пурани:

„Звездите, под формата на съзвездия, са споменати, както и планетите, обитавани от боговете, които извършват достойни дела. [Ваю Пурана 1.93]“

В хиндуистката метафизика съществуват седем по-висши и седем по-нисши свята. Тези Лока светове отразяват голям спектър от съзнания, защото се състоят от множество специфични вълнови честоти.

Във Ваю Пурана също може да се открие изключително детайлно описание на осми свят, който е очарователен и покрит с бижута, населен е хибридни същества например половин лъв и половин човек, подобно на някои изображения от древни клинописни плочи.

Вижте още няколко интригуващи откъса от Ваю Пурана:

[230] След Локата на Брахма и под горната кора на Космическото яйце се намира Пура (градът на Шива) и неговото божествено жилище Маномая (състоящо се от съзнанието).

[238] Градът блести с разпръснат диамантен прах.

[239-42] Има божествени лотуси, направени от злато, а техните вътрешни повърхности са много нежни. Лотусите покриват цялата местност и приличат на множество чадъри.

Възможно ли е тези лотуси да са някакъв вид защитна технология? Дали тези същества, точно като нас, са уязвими към космическо лъчение, гама и рентгенови лъчи?

[260-263]Някои от обитателите имат лица на коне, малък брой имат лицето на повелителя на зверовете; други са с лица и кореми на слонове, малко имат лъвски лица… други могат да приемат каквато форма пожелаят.

Този текст е преведен преди модерната наука да започне да прави генетични експерименти. А ако не беше, щяхме все още да смятаме тези същества за митологични. Подобни изображения на човешки тела и животински глави са доста често срещани в древните шумерски и акадски клинописни плочи.

[264-266]Бог Махешвара (Шива) пребивава там. Той е уважаван и почитан от хората, които се придвижват с небесните колесници.

Явно, тези „богове“ имат собствени космически кораби.

[73] Има хиляди съзвездия и още повече звезди.

[75] Звездите имат собствени жилища, а те самите са жилища на благочестиви същества.

[76] Жилищата са създадени от самороденият бог в началото на Калпата. Те съществуват до края на всички живи същества.

[79] В тази Манвантара ( период, продължаващ около 308 млн. години) планетите обитават въздушни коли.

Това е изключително интересен откъс, защото загатва за идеята, че на планетите може да се гледа като на космически кораби.

Всички тези Лока светове се съдържат във Вселената – Космическото златно яйце. В пураните се казва, че има седем по-висши и седем по-нисши свята, но в това разпределение влизат хиляди светове – на змейове, гиганти, демони и множество други същества, намиращи се в различни форми на съществуване.

Всички временни илюзорни реалности са свързани със специфична честота на съзнанието. Изглежда, всички светове следват собствен кодекс на живота, собствена дхарма. Боговете са горди с демоните и ги уважават, освен когато са във война помежду си, а това се случва многократно. Тези войни понякога се водят и на планетата Земя.

Според пураните има хиляди Космически яйца, които най-вероятно се явяват различни вселени. Абнинавагупта, Кашмиреният мъдрец и светец, живял от 950 до 1020 г., е написал:

„Вселените се носят като балончета в океан. Мая, божествената сила на Владетеля, се отразява в него и излиза навън. Владетелят скрива абсолютната си чистота и божественост, покривайки се с Мая. Той вижда всичко от гледната точка на разнообразието и забравя божествеността на неговото Аз-съзнание. Освен това, Мая-татва служи като неодушевената обективна субстанция, от която произлизат всички неживи елементи. По този начин тя става причината за многобройните вселени, носещи се като балончета в океан.“

© hmn
© hmn

Никой от тези светове не е повече или по-малко истински от нашия. Небесните сфери са част от временната илюзорна холограма. Цялата Вселена е проекция на божествена пулсираща енергия. Само нашето сегашно ограничение от петте сетива създава илюзорното усещане за плътност. Това е така, за да можем да се насладим на приключенията от този времеви цикъл. Смята се, че в края на този цикъл завесите ще започнат да се вдигат и това, което е било скрито, ще бъде показано.

Ancient Origins