Били Майер и неговите пришълци от Плеядите

Снимка на НЛО на Маейр. Днес всеки би нарекъл това стопроцентов фотошоп.
Снимка на НЛО на Маейр. Днес всеки би нарекъл това стопроцентов фотошоп.

Името на швейцарския фермер Едуард „Били“ Майер е станало известно на света през 80-те години, когато за него се появили множество статии в пресата. Те представяли Майер като човек, контактувал с извънземни в продължение на дълги години.

По думите на Били той видял НЛО през 1942-ра, когато бил 5-годишен. В родния си град Хинуел детето наблюдавало голям дисковиден обект, който маневрирал над местната църква. В онези години не съществувал дори терминът „уфология“, който се появил чак през 1947 година, когато американският пилот Кенет Арнолд станал свидетел на полета на летящи чинии.

След този случай в главата на Били често започнали да звучат загадъчни гласове, които, както разбрал по-късно, принадлежали на извънземни. Гласовете обяснили на момчето какво трябва да прави и как да се държи. Така продължило до момента, когато Майер навършил осем години.

Една нощ момчето се събудило от разтърсване. Над кревата му се бил навел старец с пухкава бяла брада. Непознатият бил облечен в сиво наметало. Той обяснил, че е дошъл от звездния куп Плеяди, нарича се Оруз и ще бъде учител на Майер.

Оруз хванал момчето за ръка и го повел със себе си. Те излезли на двора, а там имало нещо голямо, което се сторило на детето като навес. Възможно е това да е бил летателният апарат, с който пристигнали пришълците.

Били Майер
Били Майер

Както си спомнял Майер вече като зрял човек, те се озовали в „навеса“. Там било топло и светло, стените на помещението светели със странна розова светлина. Оруз казал на Били, че е негов приятел и няма да му навреди. След това се появил още един човек, раменете му също били загърнати със сиво наметало.

Вторият пришълец подканил момчето да се съблече, дълго го опипвал и докосвал тялото му с разни тръбички и пръчки. Майер не усещал нищо по време на прегледа, струвало му се, че това е забавна игра. След това Оруз изпратил Били до дома му и го сложил в леглото.

Оттогава Майер не се срещал с пришълците и не виждал НЛО-то. Но гласовете на плеядинците постоянно звучали в главата му и ръководели постъпките му.

Следващото наблюдение на НЛО се случило през юни 1975 година. Били се разхождал недалече от своята ферма. В сънливото пладне изведнъж във въздуха се чул вибриращ звук, подобен на жуженето на пчели.

Вдигайки глава, мъжът забелязал сребрист обект във формата на чиния, който бавно кръжал в небето. Обектът се приземил на тревата на разстояние около сто метра от изумения фермер. Диаметърът на летящия обект не превишавал десет метра, а височината му – четири метра. Отворила се вратичка в корпуса и оттам се спуснала стълба.

По стъпалата върху тревата стъпил познатият на Били – старецът с бялата брада и съпровождащо го плешиво същество на име Шори. Този извънземен слабо напомнял на човек. Не можело да се определи дали това е мъж, или жена. Ръцете му били несъразмерно дълги, а краката – напротив, къси.

Нелепото телце на Шори било облечено в сребрист комбинезон. В главата на Майер прозвучал глас, който обяснил, че приятелите му населяват планети край звездите Алциона и Електра в звездния куп Плеяди от съзвездие Телец. Плеядите се намират на 430 светлинни години от Земята.

Пришълците обяснили, че са пристигнали на Земята за информация за хората и възможните пътища на сътрудничество между двете цивилизации. Те не обяснили защо са избрали Майер за контакт. Отново го поканили на борда на своя кораб. Този път му се сторило, че е в огромна зала. Създавало се впечатление, че помещението превишава размерите на целия летателен обект.

В центъра на залата имало дълга тясна маса, на която подканили Били да легне. След това от апарат, висящ над масата, увиснали дълги пръчки с метални пластини накрая. Шори прикрепил пластините към тялото на Майер. После поставили шлем на главата му и в ушите му се разнесъл странен немелодичен звън.

Някой му казал: „Запомни информацията!“

След петнадесет минути Шори свалил шлема от главата на Били. Оруз обяснил смисъла на проведената манипулация. „Качихме в главата ти информация за нашата цивилизация. Когато дойде време, ти ще можеш да я извадиш от дълбините на своето съзнание.“

Майер чувствал силна немощ след извършените манипулации, та се наложило Шори да го изпрати до дома му. Фермерът не видял как отлетяло НЛО-то.

Сред уфолозите не стихват споровете, дали Майер действително е контактьор, или е велик лъжец.

Снимките, направени от швейцареца, са използвани в популярния филм на известния американски уфолог Джон Доутън, който не се съмнявал в тяхната достоверност.

В Швейцария дори се появил фен клуб на Майер. Но има и скептици. По-конкретно френският изследовател на паранормалните явления Анри Робур смята, че Майер е измислил цялата история и е изфабрикувал снимките и видеофилма. Впрочем Били дори бил подложен на детектор на лъжата, но не успели да го уличат.

Майер публикувал няколкостотин снимки на НЛО, направени в периода 1959–1981 г. Фермерът е известен и с това, че предоставил за научно изследване образец от „извънземен метал“.

Въпросните изследвания привлекли вниманието на медиите. Провеждащият изследването химик Марсел Фогел писал за откриването на тулий и уникална форма на образеца, но впоследствие самият образец бил загубен.

 

Независима изследователска група, провела изучаване на видеоматериали от образеца, стигнала до извода, че в него няма нищо необичайно – вместо тулий в състава му бил открит алуминий, а самата му форма можело да бъде получена със съществуващи инструменти.

Скептиците особено наблягат върху това, че Майер не е разказал нищо за цивилизацията на плеядинците, за тяхната история, научни и технически постижения, докато самият контактьор твърдял, че те изпращали в мозъка му съответната информация. Феновете обясняват това с травма на главата и загуба на паметта след тежка мозъчна травма.

Източник