Били Майер и неговите пришълци от Плеядите

Снимка на НЛО на Маейр. Днес всеки би нарекъл това стопроцентов фотошоп.

Името на швейцарския фермер Едуард „Били“ Майер е станало известно на света през 80-те години, когато за него се появили множество статии в пресата. Те представяли Майер като човек, контактувал с извънземни в продължение на дълги години.

По думите на Били той видял НЛО през 1942-ра, когато бил 5-годишен. В родния си град Хинуел детето наблюдавало голям дисковиден обект, който маневрирал над местната църква. В онези години не съществувал дори терминът „уфология“, който се появил чак през 1947 година, когато американският пилот Кенет Арнолд станал свидетел на полета на летящи чинии.

След този случай в главата на Били често започнали да звучат загадъчни гласове, които, както разбрал по-късно, принадлежали на извънземни. Гласовете обяснили на момчето какво трябва да прави и как да се държи. Така продължило до момента, когато Майер навършил осем години.

Една нощ момчето се събудило от разтърсване. Над кревата му се бил навел старец с пухкава бяла брада. Непознатият бил облечен в сиво наметало. Той обяснил, че е дошъл от звездния куп Плеяди, нарича се Оруз и ще бъде учител на Майер.

Оруз хванал момчето за ръка и го повел със себе си. Те излезли на двора, а там имало нещо голямо, което се сторило на детето като навес. Възможно е това да е бил летателният апарат, с който пристигнали пришълците.

Били Майер
Били Майер

Както си спомнял Майер вече като зрял човек, те се озовали в „навеса“. Там било топло и светло, стените на помещението светели със странна розова светлина. Оруз казал на Били, че е негов приятел и няма да му навреди. След това се появил още един човек, раменете му също били загърнати със сиво наметало.

Вторият пришълец подканил момчето да се съблече, дълго го опипвал и докосвал тялото му с разни тръбички и пръчки. Майер не усещал нищо по време на прегледа, струвало му се, че това е забавна игра. След това Оруз изпратил Били до дома му и го сложил в леглото.

Оттогава Майер не се срещал с пришълците и не виждал НЛО-то. Но гласовете на плеядинците постоянно звучали в главата му и ръководели постъпките му.

Следващото наблюдение на НЛО се случило през юни 1975 година. Били се разхождал недалече от своята ферма. В сънливото пладне изведнъж във въздуха се чул вибриращ звук, подобен на жуженето на пчели.

Вдигайки глава, мъжът забелязал сребрист обект във формата на чиния, който бавно кръжал в небето. Обектът се приземил на тревата на разстояние около сто метра от изумения фермер. Диаметърът на летящия обект не превишавал десет метра, а височината му – четири метра. Отворила се вратичка в корпуса и оттам се спуснала стълба.

По стъпалата върху тревата стъпил познатият на Били – старецът с бялата брада и съпровождащо го плешиво същество на име Шори. Този извънземен слабо напомнял на човек. Не можело да се определи дали това е мъж, или жена. Ръцете му били несъразмерно дълги, а краката – напротив, къси.

Нелепото телце на Шори било облечено в сребрист комбинезон. В главата на Майер прозвучал глас, който обяснил, че приятелите му населяват планети край звездите Алциона и Електра в звездния куп Плеяди от съзвездие Телец. Плеядите се намират на 430 светлинни години от Земята.

Пришълците обяснили, че са пристигнали на Земята за информация за хората и възможните пътища на сътрудничество между двете цивилизации. Те не обяснили защо са избрали Майер за контакт. Отново го поканили на борда на своя кораб. Този път му се сторило, че е в огромна зала. Създавало се впечатление, че помещението превишава размерите на целия летателен обект.

В центъра на залата имало дълга тясна маса, на която подканили Били да легне. След това от апарат, висящ над масата, увиснали дълги пръчки с метални пластини накрая. Шори прикрепил пластините към тялото на Майер. После поставили шлем на главата му и в ушите му се разнесъл странен немелодичен звън.

Някой му казал: „Запомни информацията!“

След петнадесет минути Шори свалил шлема от главата на Били. Оруз обяснил смисъла на проведената манипулация. „Качихме в главата ти информация за нашата цивилизация. Когато дойде време, ти ще можеш да я извадиш от дълбините на своето съзнание.“

Майер чувствал силна немощ след извършените манипулации, та се наложило Шори да го изпрати до дома му. Фермерът не видял как отлетяло НЛО-то.

Сред уфолозите не стихват споровете, дали Майер действително е контактьор, или е велик лъжец.

Снимките, направени от швейцареца, са използвани в популярния филм на известния американски уфолог Джон Доутън, който не се съмнявал в тяхната достоверност.

В Швейцария дори се появил фен клуб на Майер. Но има и скептици. По-конкретно френският изследовател на паранормалните явления Анри Робур смята, че Майер е измислил цялата история и е изфабрикувал снимките и видеофилма. Впрочем Били дори бил подложен на детектор на лъжата, но не успели да го уличат.

Майер публикувал няколкостотин снимки на НЛО, направени в периода 1959–1981 г. Фермерът е известен и с това, че предоставил за научно изследване образец от „извънземен метал“.

Въпросните изследвания привлекли вниманието на медиите. Провеждащият изследването химик Марсел Фогел писал за откриването на тулий и уникална форма на образеца, но впоследствие самият образец бил загубен.

 

Независима изследователска група, провела изучаване на видеоматериали от образеца, стигнала до извода, че в него няма нищо необичайно – вместо тулий в състава му бил открит алуминий, а самата му форма можело да бъде получена със съществуващи инструменти.

Скептиците особено наблягат върху това, че Майер не е разказал нищо за цивилизацията на плеядинците, за тяхната история, научни и технически постижения, докато самият контактьор твърдял, че те изпращали в мозъка му съответната информация. Феновете обясняват това с травма на главата и загуба на паметта след тежка мозъчна травма.

Източник