Хороскопа на друидите – част II

Хороскопа на друидите
Хороскопа на друидите

Първата част на хороскопа на друидите може да намерите тук.

Ако желаете да научите повече за това, кои са били друидите може да прочетете статията ни тук.

Маслина – 23.09

Макар и малка, маслината не е лишена от красота.

Според хороскопа на друидите човекът маслина често страда от равматизъм. Той обича слънцето и когато то липсва не се чувства особено комфортно. Родените под този знак са спокойни и уравновесени хора, не са агресивни и не обичат да усложняват излижно живота си. Не се месят в чуждите работи.

Маслините са деликатни хора. Тази деликатност понякога може да се обърка с безразличие, но това не е така. Маслината е готова винаги да помогне.

Тези хора са винаги усмихнати без значение в каква ситуация се намират. Способността им да се владеят им помага, но и философията им за живота е да не си тровят нервите излишно. Често това свое състояние те успяват да придадат и на другите около тях.

Човекът маслина има чувство за справедливост и не дава да бъде злоупотребявано с неговата доброта. Умее да разбира и да влиза в положение на другия. Когато общува е сдържан.

В любовно отношение човекът маслина не е ревнив и уважава независимостта на партньора си. Прави отстъпки във връзката, но не е слабохарактерен и да се подава на командване. Това го прави, защото най-важното за него е покоят.

Родените под този знак са много интелигентни хора, посвещават много от времето си в размисъл. Ученолюбиви са и обичат да разширяват своето познание в най-различни сфери.

Офика – 1.04 – 10.04; 4.10 – 13.10

Според хороскопа на друидите, тези хора са с крехка въниност, но това не бива да заблуждава околните. Родените под този знак са много силни и устойчиви натури. Те са мили и чаровни, забелязват се от далеч със своята лека походка.

Винаги са усмихнати, както заради тяхната веселост, така и заради самоконтрола, който имат. Родените под този знак обичат да подчертават достойнството си и да се обличат добре и с вкус.

Те са гъвкави и бързо привикват със смяната на обстановката и обстоятелствата около тях. Не са егоисти. Те са самостоятелни въпреки, че в някои случаи може да се получи да бъдат зависими от някой или нещо. Да се контактува с човек офика е много трудно. Взаимоотношенията пък с такъв човек биха били доста сложни. Те имат комплекс за вина.

Човекът офика е чувствителен в любовта, той е лоялен и приветлив. Готов е да даде много на половинката си, но в замяна иска същото. Не би простил измама или разочерование.

Родените под този знак са богати, но за сметка на това имат много грижи. Придвидливи и умни това често ги прави успешни в живота.

Клен – 11.04 – 20.04; 14.10 – 23.10

Според хороскопа на друидите, родените под този знак са кокетни и акуратни личности. Интересуват се от модата и определено не са скучни личности. Имат много енергия и са бодри, това им помага винаги да са на висота. По-скоро са индивидуалисти.

Тези хора не се отличават с особена смелост, но при нужда могат да взимат такива решения в името на жизнените му интереси. Родените под този знак, не са домошари и не обичат да стоят вкъщи. Обичат да общуват с нови хора. Като цяло тези хора са пълни с необикновени планове, обичат новините, защитават новите идеи и гледища. Въпреки това обаче, те рядко реализират своите проекти. Човекът клен обича да бъде център на внимание, да бъде обект на обсъждане от околните. Това не го притеснява.

В любовните отношения кленът е непридвидим и сложен. За да изгради стабилна връзка, той трябва да срещне човек като него – с аналогично мислене.

Имат ясен и остър ум, а също така и въображение и интуиция.

Орех – 21.04 – 30.04; 24.10 – 2.11

Според хороскопа на друидите орехът е искре и естествен. Грижи се за своя стил и въпреки тънките му маниери в същността си, на моменти той е нерешителен, изпълнен с противоречия, капризен, агресивен и егоистичен. Разбира се може да бъде и гостоприемен и вежлив.

Родените под този знак са доста противоречиви личности. От една страна може да бъдат верни и лоялни, а от друга да те предадат. Как ще постъпи и какво ще каже в определена ситуация е загадка.

В любовта си човекът орех е способен без всякакво предупреждение да сложи край на връзката. В определени моменти той обича да страда, а заедно с това страдат и другите. Обича да усложнява ситуациите. Родените под този знак не са особено уравновесени, от тях винаги може да се очаква точно това, което най-малко се очаква.

В ежедневието си тези хора са изключителни стратези. Много добре преценят, обмислят и изпълняват намеренията си, без угризение на съвестта. Склонни са да поемат риск, като не ходят по пътища по, които са минали други. Не си падат по компромисите. В живота си имат, както много приятели, така и много врагове. Защитава своята независимост и обособеност. Също така може да се каже, че имат организаторски способности.

Жасмин – 1.05 – 14.05; 3.11 – 11.11

Според хороскопа на друидите, това са подвижни, жизнени и общителни личности. Обичат свободните разговори и лесно стават център на вниманието даже без да са го искали.

В очите на другите човекът жасмин изглежда уравновесен, весел, жизнен и без проблеми, но в същност близките около него знаят, че той е чувствителен и може да се разочарова. Въпреки цялата жизненост и положителност, която лъха от човекът жасмин, в своята същност той е песимист.

Родените под този знак, обичат разбирателството и умее да организира прекрасно отношенията си с другите хора.

Когато е у дома си той търси независимост, не обича да бъде каран да се чувства вързан и ограничаван. Не обича задълженият, но винаги ги изпълнява макар и понякога с неохота.

Съвместният живот с човек жасмин със сигурност няма да бъде лек. Те бързо се разочароват. Обичат децата и въпреки, че не очаква много от живота си, за тях той има големи надежди и очаквания. Има способността да обеснява точно и ясно, дори и най-сложното.

Тези хора не са материалисти. Въпреки това обаче, изкарват добри пари. Обичат работата и това, че са интелигентни с подвижна мисъл хора се цени много от работодателите им.

Кестен – 15.05 – 24.05; 12.11 – 21.11

В хороскопа на друидите човекът кестен е най-големият борец за свобода и справедливост. Той живее със замах и винаги е изпълнен с енергия, готов да се бори за каузата си или да защитава правдата. Поради тази негова неотстъпчивост често пъти има междуличностни конфликти и не успява да спечели симпатиите на всеки, въпреки че обикновено хората кестени са много красиви.

Върлото преследване на правдата и високия морал, характерни за тези представители на друидския хороскоп, често пъти се оказват пречка за тяхното кариерно развитие, както и заради липсата на дипломатичност и недоверие към останалите.

Всичко това обаче, далеч не означава, че човека кестен не може да е много грижовен и да обича истински. Но го прави само веднъж в живота! Също така и той има силна нужда от любов, което обаче, съчетано с недоверието му към хората и високите изисквания, предизвиква конфликти в отношенията му с партньора. Но ако намери човек, с който да се чувства спокоен и разбира, той ще разгърне големия си потенциал – той е много наблюдателен и даровит, има склонност да изпада във философски размисли и мечтателност.

Ясен – 25.05 – 3.06; 22.11 – 1.12

Към ясена в хороскопа на друидите се отнасят много ярки личности, които изключително много ценят както външния си вид, така и добре уредения живот. Природата ги е надарила с естествено стройна фигура и елегантност, които те прекрасно развиват, благодарение на изтънчения си вкус и прецизност.

Освен собствените си грижи, които полагат за себе си, хората ясен очакват и всички останали да се включат в осигуряването на по-добър и охолен живот за тях. Той се стреми да се грижат за него, но в същото време и умело създава впечатление за самостоятелен и отговорен човек.

Представителите на тази зодия, знаят много добре какво искат от  живота, а имат и възможностите и силата да го постигнат, дори да е за нечия друга сметка. Енергични и с ярък характер те не се поколебават да влязат в конфронтация с някой и често излизат победители от нея. Егоистичните им наклонности ги водят винаги напред, каквато и да е цената.

В личните си взаимоотношения избират любовта, но дори и тя е съпроводена от изгода за тях. Партньорите им биват избирани много старателно и трябва да отговарят на всичките критерии на ясена.

Колкото разчита на ума си, също толкова много той следва и силната си интуиция. Развит във всяко отношение, той е изключително надежден партньор и съюзник.

Габър – 4.06 – 13.06; 2.12 – 11.12

Габър – естетите на хороскопа! Въпреки, че са доста интелигентни, те държат преди всичко на външния вид. За тях формата е много по-важна от съдържанието. Това обикновено не е насочено към собствения им външен вид, а към заобикалящия ги свят.

Те са много дисциплинирани, държат да има установен ред и се движат винаги в рамките на общоприетото. Нямат нищо против да се подчиняват и да изпълняват чужди заповеди, чрез което избягват самите те отговорността и не се налага да се тревожат дали ще се справят успешно. Рядко поемат инициатива и подхождат с недоверие и скептицизъм към новите и оригинални идеи. Стриктни са в собствените си ясно установени задачи и се радват на отличия и медали.

Също толкова порядъчни са и в любовта, което ги прави много надеждни партньори. Отнасят се отговорно към връзката и съчетано с благия му характер, превръща съвместния живот в много приятен и лек. Но… не забравяйте, че преди всичко, те са хора на дълга и не биха го пренебрегнали заради никой и нищо.

Смокиня – 14.06 – 23.06; 12.12 – 21.12

Не от най-красивите, но все пак чаровни и с деликатни черти са представителите на Смокиня в друидския хороскоп. Те са крехки натури. Въпреки че са непостоянни по характер, имат нужда от среда, която да ги кара да се чувстват сигурни и стабилни. А, ако средата не им осигурява нужното, те губят жизнеността и силите си.

До голяма степен за вътрешното си спокойствие и сигурност, смокините разпитат на своите роднини и близки. Те изпитват постоянна нужда да усещат подкрепата и присъствието им. Държат много на роднинските връзки и семейните чувства, което ги прави много надеждни и на тях винаги може да се разчита.

Хората – Смокиня са емоционални и понякога действат импулсивно. Това е и най-голямата битка в живота им – битката срещу собствените им слабости и съблазните на живота. Те се стремят да изпълняват смирено ежедневните си задължения и да живеят почтено. Всяко тяхно действие е изпълнено с добри намерения, така че да не вредят на никого.

В любовния им живот, те не се изявяват по особено романтичен начин, нито може да очаквате от тях проява на оригиналност и фантазия. Напротив, те предпочитат спокойния и еднотипен живот, като всеки, който ги разбира и се отнася добре с тях, може да разчита на успешна връзка помежду им.

Бреза – 24.06

Хората – бреза са най-изтънчените представители на хороскопа на друидите. Те са елегантни във всяко отношение – във външния си вид, в поведението си, в отношенията си с другите. Те са скромни, умеят да подхождат сдържано и учтиво дори към така непоносимата им вулгарност. Всичко, с което ги е надарила природата, те приемат смирено, без да се изтъкват и без капка снобизъм.

Те са изключително трудолюбиви и пестят силите си на работа – с еднакво старание ще посрещнат както по-обикновени позиции, така и по-важните и отговорни длъжности. Всяка задача, с която се заеме, превръща в творческо начинание, като влага много въображение и изобретателност, съчетано по интелигентен начин с практичност и ефективност. За да може обаче да развият потенциала си и да се чувстват комфортно, те трябва да се занимат с изкуство или друга творческа работа.

Предпочитат спокойни връзки, лишени от динамика, но в никакъв случай скучни. Хотата бреза умеят да създават семейна и уютна обстановка, както и да поддържат романтичната атмосфера. Не са им чужди като романтичните чувства, така и силната страст. Обикновено трудно вземат решението за определен партньор, но направят ли го, то винаги е правилно и не съжаляват за нищо

Вероятно щяха да са абсолютно перфектни, ако не общуваха толкова трудно с хората. Това най-вече се дължи на незаинтересоваността им към светския живот и създаването на контакти. За тях е абсолютно достатъчно да имат близък кръг от хора, с които да се чувстват добре и обичани.

Повече за хороскопа на друидите може да намерите тук.