Илон Мъск говори за Марс, Луната и древните цивилизации

Илон Мъск, древни цивилизации, Илон Мъск и Марс, колонизиране на Марс,
www.teslarati.com

„Трябва да имаме различни компании, които се състезават за напредък в бъдещето на космическите полети, за да можем в крайна сметка да се превърнем в многопланетен вид, в космическа цивилизация. Знаете ли, мисля, че това всъщност е от съществено значение за осигуряване на дългосрочно оцеляване на живота, тъй като знаем, че трябва да бъдем многопланетен вид.“ – Илон Мъск

Според Илон Мъск цивилизацията, каквато я познаваме, може да изчезне всеки момент. Това не е предизвикване на страх, а реалност, с която много от нас не са запознати.

Затова трябва да ускорим развитието на междупланетната технология, която ще позволи на човешката раса да достигне до други планети (и луни) в Слънчевата система и да пътува до най-близката до Земята слънчева система.

Заглавието на тази статия няма за цел да насажда чувство на страх. Напротив, тя има за цел да изобрази реалността, за която много хора не знаят; нашият начин на живот, общество и цивилизация, каквито познаваме, могат да изчезнат всеки момент.

Има много заплахи, които могат да ни застигнат, както от Космоса, така и тук на Земята.

Фактът, че трябва да работим за междупланетни пътувания, не е нищо ново. Напротив, многобройни учени, включително великият Карл Сейгън, вече са знаели за тази реалност преди десетилетия.

Също както и той (Карл Сейгън), така и Илон Мъск, който заедно с покойния професор Стивън Хокинг сподели идеята, че човечеството трябва да ускори развитието на междупланетни пътувания, за да защити съществуването на човешката раса.

В края на краищата ние всички сме част от Вселената, като такива, нашата неизказана мисия е да пътуваме до звездите.

Въпреки това, много хора не знаят за опасностите от Космоса и тези, които понастоящем ни дебнат на Земята, и следователно не разбират необходимостта от харчене на пари за космически технологии, които ще ни позволят да достигнем далечни светове.

В крайна сметка, какъв е смисълът да пътуваме до нов свят, ако не можем да решим проблемите си, които засягат нашето развитие тук на Земята?

Е, за мен, защото си струва и защото нашата съдба е да не останем на този космически остров, а да търсим нови светове, нови форми на живот; с други думи, точно както видяхме преди десетилетия в популярния телевизионен сериал „Стар Трек“.

Говорейки с Кара Суишър в подкаст на Sway, Илон Мъск обясни, че трябва да имаме различни компании, които да се състезават за напредък в бъдещето на космическите полети: „в крайна сметка да можем да се превърнем в многопланетен вид, в космическа цивилизация. Знаете ли, мисля, че това всъщност е от съществено значение за осигуряване на дългосрочно оцеляване на живота, тъй като знаем, че трябва да бъдем многопланетен вид.

Илон Мъск е един от хората на Земята, който иска да помогне за отвеждането на човечеството на друга планета и засега тази планета е Марс. Въпреки че изпълнителният директор на Tesla и SpaceX е един от основните промоутъри на колонизацията на Марс, той не е единственият с междупланетни претенции.

Например Джеф Безос, един от най-богатите хора в света, иска да направи същото на Луната със своята космическа компания Blue Origin. Безос иска да види човечеството да колонизира Луната и да доведе нашите индустрии там.

Но въпреки, че е наложително да отведем човечеството на друг свят, все още ни очаква много дълго пътуване. В края на краищата, последните няколко десетилетия, макар и внушаващи страхопочитание по отношение на изследването на Вселената и нашата Слънчева система, не бяха толкова вълнуващи може би като момента, в който човечеството стъпи на Луната.

„Мисля, че е някак тъжно, че успяхме да отидем на Луната през 1969 г. и ето, че през 2020 г. дори не може да се върнем там. Така че, знаете ли, определено искаме да сме сигурни, че цивилизацията се развива с времето. „

Също така ми стана много интересно, че Илон Мъск се позовава на древни цивилизации през цялата история на човечеството.

„Важно е да се отбележи, че има цивилизации, които не винаги се изкачват нагоре по стълбичката на развитието. Вижте древните египтяни, шумери, вавилонци, Древна Гърция, всички те са имали цивилизационна дъга. Всяка от тях е имала невероятна за времето си технология, а след това са загубили способността да я използват. „

Илон Мъск иска да види цивилизацията да се развива с времето и в момента изпълнителният директор на Tesla и SpaceX смята, че няма много напредък. Според него напредваме, но с изключително бавни темпове.

„Щом погледна линията на хоризонта на града, силуетът му не се е променил много. Това не е добър знак.“

„Малко се притеснявам, че забавихме нивото си на развитие. И ние забавяме промяната си и остаряваме.“

Източник: Curiosmos

Още интересни статии може да намерите тук:

Време е имало още преди Големия взрив

Вселена със знак минус

Как изглеждат извънземните от научна гледна точка?

Ново откритие потвърждава: Вселената не трябва да съществува

Изследване на Харвард: Космическите радиоимпулси може да са от извънземни