Мистериозните древни „кофуни“ в Япония

древни „кофуни“
Снимка: Google Earth

В Япония има множество древни мегаструктури, които няма как да бъдат видени в нито една друга част на света. Наречени са „кофуни“, което на японски означава „древни могили“ или „древни гробове“. Най-известният е кофуна Дайсен, заемащ площ от 480 на 300 метра с височина 35 метра.

От земната повърхност кофуните, изглеждат като обикновени възвишения, могили или планини, но ако бъдат погледнати от небето, ясно може да се видят техните уникални форми, наподобяващи ключалки. Този вид монументи типично са разделени на две могили – в едната са погребвали хора от висшите прослойки(кръглата част на ключалката), а другата е била използвана за извършване на ритуали.

20140109-204620 (1)

Кофуните са забранени за посещения. Японците все още вярват, че могилите имат мистериозни сили и ги включват в религиозните си вярвания.

Смята се, че кофуните са били построени между III и VII в. Историите относно тяхната направа са подобни на тези за египетските пирамиди и други древни мегаструктури. Нужни са били хиляди работници и няколко години за построяването им.

Връзка с Марс?

Марс / кофун в Япония
Марс / кофун в Япония

Тази геометрична конструкция, която марсохода на НАСА Кюриосити е локализирал на Марс, е подобна на древните кофуни, които до ден днешен може да се видят в Япония. Не можем да сме сигурни, че имат някаква връзка, или става въпрос за съвпадение, но все пак приликата е очевидна.

The Ancient Ones