Юкатанският хуманоид

Юкатанският хуманоид

През изминалата седмица отново изплува позабравената история за овъгленото тяло на предполагаемо извънземно същество, открито на мястото на взривил се над Мексико предполагаем метеорит през 2013 година.

Според информацията, появила се в новините, вечерта на 29 септември 2013 година в небето над Мексико се появил светещ обект, видян и сниман от много жители на градчето Ичмул в южната част на Юкатан.

Свидетели твърдят, че са чули силен звук, подобен на взрив – и не само в този град, но и в няколко други близки населени места.

Тъй като обектът паднал съвсем близо до град Ичмул, някои особено любопитни жители се отправили да видят какво се е случило там и били поразени от видяното – отломки от нещо, направено от напомнящ метал материал.

Мястото на падане на тайнствения обект.
Мястото на падане на тайнствения обект.

Освен това хората говорели за ясно доловим странен мирис. Някои свидетели почувствали гадене и главоболие. Те събрали отломките и ги отнесли в местния полицейски участък, където се опитали да съберат „пъзела“ в едно цяло.

Полицията на Ичмул изследва тайнствените фрагменти.
Полицията на Ичмул изследва тайнствените фрагменти.

В края на краищата от тях се получило нещо, което много напомняло тялото на хуманоид. Може би овъглен робот или цял метален космически скафандър, принадлежал на същество, което може и да е оцеляло по време на катастрофата?

Според уфолог това е извънземен шлем.
Според уфолог това е извънземен шлем.

Оттогава са изминали две години, но загадъчната катастрофа така и не получила обяснение.

Освен ако… не сте готови да се върнете в далечното минало. Преди 65 милиона години, за да бъдем по-точни. В това време на нашата планета паднал астероид, и то точно в района на съвременен Юкатан.

Много специалисти смятат, че именно с него е свързано изчезването на динозаврите. И ето че се появила версията, че този хуманоид е летял към Земята, за да ни предупреди за приближаването на астероид, който астрономите числят като 2003 SD220.

Орбитата на астероида 2003 SD220.
Орбитата на астероида 2003 SD220.

Този камък с диаметър около 2,4 км ще се окаже в опасна близост до нашата планета на 23 декември. Евентуален удар от този астероид би унищожил поне един континент.

Mysterious Universe