Хора в ерата на динозаврите?

ерата на динозаврите

Ето една мистерия, която, като че ли никой не опитва да разгадае. В речно корито в Палукси (Тексас) археолози са открили следи от хора и динозаври. Най-вероятно стъпките са направени по едно и също време и не става въпрос за няколко, а за десетки такива следи. Възрастта им е около 140 млн. години.

От разстоянието между стъпките става ясно, че човекът е проследявал динозавъра. Доста учени са на мнение, че това е напълно невъзможно, но истината е, че мястото никога не е изследвано задълбочено.

През 1983 г. в „Московски новини“ излиза статия, от която става ясно, че са открити фосилизирани човешки стъпки на 150 млн. години в близост до следи от динозавър, който имал три пръста.

Следата в Антилопа Спрингс

За подобно нещо е съобщавано и в щата Юта през 1968 г. Интересното в този случай е, че според анализите тези стъпки са на 440-600 млн. години! Като че ли това не е достатъчно, ами и човекът, направил стъпките, е носил обувки. На една от следите се вижда, че обутият индивид е настъпил трилобит, но не го е смачкал.

Обикновено смятаме, че динозаврите са изчезнали много преди да се появи човекът, но с времето се сблъскваме с все повече доказателства, че това не е вярно и човешката история е значително по-различна от това, което ни се казва.

Ancient Explorers